Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология

Д-р Майя Милева е работила в УМБАЛ „Св. Георги“ и в МБАЛ „Парк Хоспитал“ в Пловдви


Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“

Д-р Майя Милева е на 35 години, от Пловдив. Има призната специалност по медицинска онкология. Работила е в УМБАЛ „Св. Георги“ и в МБАЛ „Парк Хоспитал“ в родния си град.Говори английски и френски езици. В екипа на отделението по медицинска онкология към университетска болница „Дева Мария“ е от ноември 2018 г.

- Д-р Милева, Вие сте от Пловдив, но вече втори месец сте част от екипа на отделението по медицинска онкология в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. Как дойдохте тук?

- Виновник за моето идване тук е д-р Филип Маринов, началник на отделението по медицинска онкология в „Дева Мария“. От неговите думи познавах отделението и какво е направено до момента, какво следва да се направи, какви са условията, какъв е екипът и ми харесваше това, което чувах. Малко по-късно получих предложение да стана част от екипа. Въпреки неудобството от това да сменя града и средата си, не мога да кажа, че се колебах дълго. Не се страхувам от предизвикателства и смятам, че когато виждаш възможност за развитие, си заслужават напълно. Отделението е ново, което автоматично означава, че няма дългогодишни изградени лоши практики, няма фаворизирани колеги, няма претръпналост към проблемите на пациентите и всеки може да се развива въз основа на собствените си качества, както и да променя практики, които не смята за оптимални. За мен е
ново начало, но и мястото е ново, следователно можем да растем и да се развиваме заедно. Реших, че си струва да се опита.

- Имате база за сравнение, работила сте и на други места, какви са първите Ви впечатления от отделението?

- Първите ми впечатления са отлични. Харесва ми как е изградено отделението, харесва ми и екипът, който е сформиран. Атмосферата е добра и това се усеща от пациентите. Те са спокойни, виждат, че не сме врагове, а сме заедно в борбата срещу заболяванията им. Тяхната победа е наша победа, тяхната несполука е наша несполука. При нас я няма тази рутина в старите отделения, където комуникацията с пациента е пропита с досада. Смело мога да заявя, че тук отношенията лекар-пациент са почти приятелски. В среда като тази лесно се работи. Не на последно място съм щастлива, че мога да прилагам най- новата и модерна противотуморна терапия. В момента ние можем да работим с каквото искаме и това е огромен плюс- и за нас, и за пациентите ни.

- Какви са показателите за успех на едно отделение?

- Категоричният показател за успех или неуспех на едно отделение е броят на пациентите. Както старите, добре познати пациенти, така и новите, които идват. За краткото време от своето съществуване отделението по онкология на университетска болница „Дева Мария“ е успяло да си изгради име на добро място за лечение и двата показателя са много добри. Тъжно е, че има толкова много болни хора, но тях ги има. Важно е да успеят да намерят добро място за лечение. Нашето е такова.

В категории: Здраве , Бургас