Стартиралата на 10.12.2018 г. изложба, подредена в централното фоайе на Съдебната палата, се радва на огромен интерес.

Едва ден след началото вече са продадени повече от 30 творби, създадени от русенски ученици и студенти. Младите хора на гр. Русе бяха поканени още през м.октомври да изработят картина, декупаж, макет или друго произведение по тяхно виждане във връзка с честваната годишнина. Отзоваха се много младежи и иначе строгото сиво фоайе на съда се превърна във феерия от цветове и форми.

Изключително големият брой дарители несъмнено са водени от благородната кауза, че парите им ще бъдат предоставени на „Българската Коледа“. Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ е насочена към децата с трайни увреждания. Това не е просто дарителска кампания, а нещо много повече. „Българската Коледа“  има сила, защото събужда доверие. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза.

Окръжен съдРусе отправя горещ апел към гражданите да проявят съпричастност, състрадателност, съчувствие, милосърдие, щедрост, доброта и човещина. Нека помогнем да бъдат изкупени всички творби. Нека в дарителските кутии бъдат събрани много средства за децата с тежки заболявания и за съвременна специализирана апаратура за лечението им. Нека участваме всички!

За покупка на творба и получаване на Сертификат за дарение и за въпроси се обръщайте към Светлана Енчева, служител „Връзки с обществеността“ на тел.0878405223 или 082/881332, ет.3, ст.32 на Съдебната палата.