Компанията подари на шофьорката златна рамка за номера

Служителката в спедиторска фирма Фара Хейнс е навъртяла 2 млн. км със своя седан Hyundai Elantra само за 5 години. Това съобщиха от американския офис на производителя, откъдето наградиха дамата и преработиха леко нейния автомобил.



Средно на година Хейнс изминава около 200 0000 мили (320 000 км), като нейният седан е с оригиналния си двигател и почти по нищо не се отличава от серийния модел. Всъщност, единствената доработка е тръбен каркас, който е поставен, за да защитава предната броня.

След като научили за постижението на дамата, от американското представителство на Hyundai са се свързали с нея и са и подарили златна рамка за регистрационния номер с надпис „1 Million Mile Club”. Освен това, от корейската компания са поставили нов километраж на Elantra-та, тъй като сегашният отчита само 999 999 мили.



През 2016 г. Toyota подари чисто нов пикап Tundra на Виктор Шепърд, жител на град Хаум. Мъжът също беше изминал над 1 млн. мили с автомобила си, но за по-голям срок от време. Пикапът-рекордьор беше изпратен в завода на Toyota в Сан Антонио, където трябваше да бъде разглобен и изучен детайлно.

Снимка и видео: Hyundai USA