Отборът на Локомотив Пловдив до 17 години е може би най-лошо представящият се отбор в Елитните групи под тепетата и в региона. Водени от Кириякос Георгиу, 17-ките на черно-белите са на 11 място в класирането с незавидния актив от едва 12 точки в 15 срещи. Точно толкова има и 12-ия Левски-Раковски.

В първия си мач за сезона черно-белите постигнаха равенство на Лаута срещу Левски Сф и дадоха надежди на фенове и родители. Във втория кръг взеха точка и от Сокол на негостоприемния стадион в Марково, но само за да дойде Лудогорец на Лаута и пропадането да започне. 2:4 за разградчани и от тогава до края на полусезона бяха спечелени само 10 точки. Локо Пд вкара 17 попадения, а смърфовете получиха във вратата си 25. Тези показатели стигнаха за 3 победи, 3 равенства и 9 загуби.

Разгромна загуба от Ботев след убийствени грешки в защита, издънка на Лаута срещу Витоша Бистрица, загуба от последния в класирането Монтана. Индикация за предстоящите слаби резултати бе отпадането още в първия предварителен кръг от турнира за Купата на БФС от Спартак Пловдив - "Мачът с кривите линии".

Това са само част от лошите резултати на тима. Определено дефанзивният стил на игра, който Кириякос, използва в 90% от мачовете, със сигурност не може да послужи като защитаване на тезата: "Не гоним резултати, а се учим на футбол." Налагането на определени футболисти, постоянното търсене на мястото им на терена въпреки неспирните грешки от същите, определено не носи позитиви на иначе амбциозния специалист, който влезе във война и с феновете на Локо Пд.

Кириякос направи необмислено изказване във facebook, подарявайки глухарчета на интригантите с убеждението, че те знаят, какво да ги правят.  Реакцията не закъсня и фенове се изсипаха преди контролен мач на Локо U17 и наобградиха треньора. Ответната реакция на Георгиу бе да остави профила си в социалната мрежа видим само за най-близките си.

Ръководството на Локо Пд пък направи U17 единственият юношески тим в България, който на тренировки бе охраняван от полиция. Потушен  бе и един друг скандал в тима, заради грубо и агресивно държание към футболист набор 2003, след спречкване между същия и негов съотборник, роден 2002-а година.

Настоятелно се говори, че Кириякос е изгубил доверието дори на най-приближените до него родители и именно те в момента му търсят цаката. U17 на Локо Пд все още водят тренировъчен процес, но половината футболисти не посещават заниманията под предтекст, че са болни или контузени. Други пък избират на кои тренировки точно да отидат, твърдят запознати.

На помощ е извикан и легендата на Локо Пд Христо Колев - Бащата, който води специални занимания с халфове и нападатели, докато Кириякос учи защитниците на това, на което залага през целия сезон - здравата защита. От 22-ма футболисти, с които разполагаше през есента, Георгиу води в момента около 12 юноши, като Glas.bg проследява внимателно действията на някои от липсващите, за които имаме сведения, че тренират или водят преговори с различни отбори. 

Със сигурност от Сокол Марково дебнат като хиени и само чакат моментът, в който да откъснат месо от отбора на "Гръка", както го наричат в треньорските среди. Треньорите на двата отбора са в обтегнати отношения и това ясно пролича в мача между двата отбора във втория кръг, когато наставниците им бяха на косъм от физическа саморазправа и само намесата на охранителите в Марково предотврати грозни сцени.

При Георгиу със сигурност има няколко момчета, които могат да се впишат не лошо в някои от водещите отбори в групата. Димитър Палазов ще трябва да вземе решението, дали на специалиста ще се гласува доверие и през пролетта.

На къде ще тръгне отборът, който според думите на шефа на школата преди сезона, щеше да е фактор в Елитната до 17? Самият Кириякос на няколко пъти е споменал към края на полусезона пред свои играчи, че може от Нова година да не им е треньор. Това със сигурност даде сигнал на някои от момчета в тима да си потърсят нови тимове. Ръководството на школата на Локомотив Пловдив ще трябва да вземе решение, ще гласува ли доверие на Георгиу и как ще го подкрепи в битката в Елитната до 17, защото нещата никак не са розови, и в един момент може и да се стигне до нежелано дежавю от преди 2 години.

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ: Локо U15 - единствените близо до Ботев! (Обзорът)