Краснодар и Уфа завършиха при равенство 1:1 двубоя помежду си от 17-ия кръг на руската Премиер лига. И двата гола паднаха до почивката, като Оливие Тил даде преднина на гостите в 14-ата минута, но в 26-ата Иван Игнатиев изравни.

Програмата даваше шанс на Краснодар поне за няколко часа да оглави класирането, но футболистите на Мурад Мусаев не се възползваха. Срещу съперник от дъното на таблицата "биковете" пропиляха много голови възможности и в крайна сметка загубиха две ценни точки.

Уфа до известна степен се стабилизира след идването на Дмитрий Кириченко и добрият резултат в Краснодар е още едно доказателство за това.  За пореден път отлично впечатление с изявите си остави Оливие Тил. Националът на Люксембург откри резултата в 14-ата минута след ниско центриране на Дмитрий Живоглядов, но след това срещата се игра почти изцяло на една врата.

Виктор Клаесон шутира в аут от удобна позиция в 20-ата минута, а в 26-ата Иван Игнатиев се разписа за 1:1. Голяма заслуга за гола има Маурисио Перейра, който намери съотборника си с ювелирен пас зад центъра. Скоростта на Игнатиев му позволи да излезе сам срещу Александър Беленов, а останалото беше лесно.

Сражалась команда сегодня, но увы – лишь одно очко зарабатываем в заключительном домашнем матче года. #КраснодарУфа – 1:1.

Спасибо всем за поддержку! Увидимся дома через три месяца!

А 13 декабря нам предстоит последний матч в 2018-м - #СевильяКраснодар pic.twitter.com/Q3N10xEDw0

— FCKrasnodar (@FCKrasnodar) 9 декември 2018 г.
До почивката Клаесон уцели гредата, а след нея домакините още по-здраво притиснаха съперника в неговата половина. Иван Игнатиев също стреля в страничния стълб, после пък Кристиан Куева се размина с топката на метър от вратата. 

В последните минути "биковете" сякаш се обезвериха, а Станислав крицюк ги спаси от загуба след коварен удар на Иван Пауревич.   

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА