Мъск разкри и как правилно се произнася името на компанията

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мък, заяви в интервю за CBS, че компанията му е готова да купи заводите на General Motors в САЩ, които предстои да бъдат закрити. Само преди дни стана ясно, че автомобилният гигант е готов да затвори 5 предприятие в Щатите, като това ще доведе до съкращение на повече от 15 000 работни места.



Мъск беше категоричен, че Tesla не се бои от конкуренция от страна на GM, който също произвежда и продава електромобили. И компанията му е готова да инвестира сериозна сума в заводите, от които концернът явно не се нуждае и иска да затвори.

Решението на GM за закриване на 5 завода в САЩ може да има доста негативни последствия за концерна. Президентът на страната Доналд Тръмп вече обяви, че ще лиши американския производител от всички държавни субсидии, които получава, ако се стигне до подобно развитие на нещата.

На свой ред Мъск разкри пред CBS и още нещо любопитно – как точно се казва компанията за производтсво на електромобили, която ръководи. Според него, името трябва да се произнася като „Тезла”, а не като „Тесла”, както са свикнали хората.

Предприемачът допълни, че е закупил търговска марка Tesla от жител на Сакраменто след дълго пазарене. Първоначално притежателят на названието е искал „огромна сума”, за да я продаде, но в крайна сметка Мъск и екипът му са успели да се спазарят за 75 000 долара.

Снимка: Tesla