ИТ гимназия в жк "Меден рудник" и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество

Председателят на БСК Радосвет Радев бе в Бургас по покана на кмета Димитър Никилов, двамата подписаха важния документ


В меморандума е предвидено прилагането на съвременни тенденции и средства за професионално образование и обучение


Председателят на Българскат стопанска камара Радосвет Радев направи двудневна обиколка на градовете Царево, Бургас, Варна и Добрич, където се срещна с местните кметове и с членове на БСК. 

В Бургас Радев бе по покана на кмета Димитър Николов. По време на срещата председателят на БСК и бургаският кмет подписаха Меморандум за сътрудничество между БСК и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ). Най-новото българско училище и бизнесът си подават ръка за развитие и на професионалното образование в областта на технологиите, електрическата мобилност и киберсигурността. Сътрудничество цели да подпомогне и разработването на иновативни учебни и изпитни програми и материали. В меморандума е предвидено прилагането на съвременни тенденции и средства за професионално образование и обучение. Бизнесът и професионалното училище ще проучват и възможностите за развитие на национални и международни партньорства в областта на информационните технологии, дуалното обучение. Предмет на подписания меморандум е също и работата по програми за квалификация и преквалификация на преподавателите.

„Подписахме нещо, което ще създаде добър продукт, години напред. В професионалния мениджмънт и на градовете, влизат много техники от управлението на бизнеса. За съжаление в България не са много градовете като Бургас. Честит празник на всички вас! Не се отказвайте, господин Николов. Трудностите в мениджмънта са винаги да направиш нещо по по-различен начин, дори на ръба на закона. Бъдете успешни“, заяви след подписването на меморандума Радосвет Радев. 

В рамките на двудневната си визита в района на Черноморието Радосвет Радев посети и две фирми, членове на БСК – "Лимнос-Георги Пейчев" ЕТ – гр. Царево, и „Керамика Бургас“ АД – гр. Бургас, където разгледа производствените бази и разговаря със собствениците на компаниите – Георги Пейчев и Светлин Куртлаков. И двамата бизнесмени поставиха като основни проблеми пред дейността си тромавите административни процедури и липсата на работна ръка.

При посещението си в Царево и Бургас Радосвет Радев бе придружаван от Жорж Дерелиев - председател на Търговско-индустриална камара (ТИК) – Бургас, и Видка Вълчева - зам.-председател на ТИК- Бургас.

В категории: Просвета