Левски Карлово постигна ценен успех като гост на Арда Кърждали днес, предаде за Glas.bg наш читател.  Първото полувреме бе равностойно и без положения. Единственото по-сериозно такова се случи в 25-тата минута като хубав изстрел на играч на Левски Карлово мина на сантиметри от целта. Второто полувреме бе доста по-динамично и с положения главно пред вратата на домакините. Първото такова бе в 50-тата минута, когато хубав удар на Йордан Димитров бе париран от стража на домакините.

Последваха равностойни минути, докато не се стигна до 60-тата минута, когато гостите сътвориха страхотна атака, която завърши с пас към Йордан Димитров и той на празна врата не сгреши за 0-1. След гола напрежението се вдигна, като главно битката и играта се водеше в средата на терена. В последната минута карловци сътвориха страхотна контраатака, при която Емилиян Тафров се оказа очи в очи с вратаря и реализира за крайното 0-2.

След втория гол за карловци, принудително изкараният 5 минути преди края централен защитник Николай Дойков, вбеси феновете на Арда, след като започна да тича и да се радва пред тях и това доведе до влизане на терена от страна на част от публиката. В крайна сметка напрежението спадна и не се стигна до по-грозни сцени.

Така Левски Карлово се изкачи на втора позиция на 3 точки зад Ботев и с мач по-малко от канарчетата. При победа в отложения мач срещу Локомотив Пловдив, карловци ще заемат първа позиция