Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air е най-добрата авиокомпания в България и най-предпочитаният избор на пътниците у нас, съобщават от авиокомпанията.

Двете престижни отличия бяха спечелени от авиокомпанията на Sky Awards 2018 по време на официална церемония миналата вечер в София.

Sky Awards са единствените авиационни награди в страната, целящи да отличат най-добрите авиокомпании, опериращи в България. Наградите се връчват всяка година на база на независима оценка от страна на експерти от индустрията и онлайн гласуване на потребителите.

Тази година Wizz Air получи отличия Sky Awards в две от най-оспорваните категории на конкурса: Sky Budget и Sky Favоrite, като наградата за най-добра нискотарифна авиокомпания в България бе спечелена с изключителен резултат от над 60% от гласовете.

Двете награди са признание за изключителната година на растеж на Wizz Air в България. Само за първите 11 месеца на 2018 г. над 2.8 милиона пътници са избрали WIZZ за своите пътувания до и от България, което е ръст от 17% в сравнение с 2017. Тази година Wizz Air добави 6 нови дестинации към своята обширна българска мрежа, сред които Малага, Атина, Лисабон, Ница, Виена и Ейлат, и стартира своята академия за пилоти Wizz Air Pilot Academy в България.

Към момента Wizz Air има осем самолета, базирани в България – седем в София и един във Варна, и екип от над 300 местни служители, ориентирани към клиенти. Със своята обширна мрежа от 43 маршрута от три български летища – София, Варна и Бургас, и с дейността си авиокомпанията е подкрепила индиректно откриването на повече от 1800* работни места в свързаните с нея индустрии у нас през 2018 г.