Локомотив Пловдив гостува на Черно море в мач 19 кръг на родния шампиона. Срещата е от 12:00 часа и ще се играе на Тича във Варна.

В последният кръг черно-белите загубиха у дома от градския си съперник Ботев Пловдив и затвърдиха мнението, че Бруно Акрапович и момчетата му са изпаднали в криза. Локо Пд има само 1 победа в последните си 9 мача, а като гост смърфовете са завоювали 1 победа от последните си 6 срещи. От началото на сезона черно-белите не са се разписали в цели 9 двубоя, което на практика са половината изиграни срещи. 6 пъти през настоящия шампионат Локо Пд е запазвал вратата си суха. Локомотив Пловдив е тима с най-много жълти картони у нас – 66, което и доведе до това в последните мачове Акрапович да се лишава от основни състезатели заради наказание. 4-ма футболист ще отсъстват точно поради тази причина срещу Черно море. Това са: гор Банович, Стивън Езе, Йосип Томашевич и Симеон Райков. За капак двама са контузени – Милош Петрович и Парвиз Умарбаев.

И като индивидуални постижения в Локо Пд не могат да се похвалят с кой знае какво. Водещ реализатор на тима е дефанзивният халф Митко Илиев. Буна пък може да се похвали, че е започнал като титуляр всеки един от шампионатните мачове до този момент.

В групата на черно-белите за мача попаднаха двама юноши – Уирис Густаво и Октай Юсеин. Акрапович качи в автобуса за Варна само 17 състезатели:

Мартин Луков, Илко Пиргов, Димитър Везалов, Лукас Масоеро, Мустафа Абдулахи, Асен Георгиев, Уирис Густаво, Петър Главчев, Елитон Жуниор, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Октай Юсеин, Вилим Посинкович, Анте Аралица, Ален Ожболт, Димитър Илиев.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.