Британски шофьор остана без книжка заради неразумната си постъпка

Британецът Кенет Самуелсон явно е приел буквално името на своя автомобил – Ford Focus и сега ще трябва да плати скъпо за решението си да натовари в него цели 10 пасажера, съобщават медиите в страна.



Кенет пътувал от гарата Колвин-Бей, където посрещнал свой приятел, когато бил спрян от полицейски патрул. Служителите на реда останали много изненадани, когато в автомобила открили четирима възрастни и седем деца, три от които били легнали на пода.

Мъжът бил изправен пред съда, където признал вината си за опасно движение с транспортно средство. 52-годишният Самуелсон се оправдал, че на гарата срещнал още няколко човека, които нямали пари за такси и го помолили за го закара. Оправданието, че е съжалил плачещите деца обаче не минало пред съда.

Именно четирите хлапета в колата станали причина и за суровото наказание, което англичанинът получил в крайна сметка. За това, че е изложил живота и здравето им на опасност, Самуелсон ще остане без шофьорска книжка за цели 15 месеца, като освен това ще плати и глоба от 170 паунда.