Днес по обед в 12:30 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Верея излизат един срещу друг в среща от 18-ия кръг в Първа професионална лига. Двата тима се намират в долната половина на таблицата и по всичко личи, че ще се борят за оцеляването си в елита до края на сезона. Всеки от тях се нуждае от трите точки и се надява да ги вземе в този мач срещу наглед по-лек съперник.

Домакините се намират в малко по-добра позиция, тъй като точковият им актив е далеч по-голям от този на съперника. В същото време обаче отборът не може да се похвали с особено добра форма. “Бистришките тигри” имат 1 победа и 6 загуби в последните си 7 двубоя в първенството.

Във Верея обаче положението е отчайващо. Отборът все още няма победа от началото на сезона и всъщност е в серия от 29 поредни мача без успех, ако броим и срещите от края на миналия сезон. Старозагорци  са тимът с най-слабо нападение с едва 9 отбелязани гола и с най-слаба защита с 39 допуснати. Светъл лъч бе представянето на отбора в последния мач с Локомотив (Пловдив) (2:2) и ако покаже същата игра и днес, Верея има шанс да вземе нещо от този мач.

Домакините не могат да разчитат на контузените Василев и Мутафчийски. Треньорът Росен Кирилов се очаква да заложи на Николай Георгиев под рамката и Гьонов, Милчев, Купенов и Гочев в отбрана. Котев и Лазаров ще са двойката опорни халфове, а Амзин ще действа пред тях като плеймейкър. Садула и Христов ще бъдат на крилата, а атаката ще води Милев.

Гостите пък пристигат без никакви кадрови проблеми. Очаква се те да излязат с Георги Георгиев на вратата и Мачадзе, Иванов, Кошут и Василев в защита. Рюстемов и Ндумбу ще действат в средата на терена, а Илиев и Вушурович ще оперират по крилата. На върха на атаката ще бъде Мартинович, а зад него ще бъде Мечев.

Първа професионална лига, 18 кръг:

ВИТОША - ВЕРЕЯ

Вероятни състави:

ВИТОША: Георгиев, Гьонов, Милчев, Купенов, Гочев, Котев, Лазаров, Амзин, Садула, Христов, Милев

ВЕРЕЯ: Георгиев, Василев, Кошут, Иванов, Мачадзе, Ндумбу, Рюстемов, Мечев, Илиев, Вушурович, Мартинович

Стадион: “Бистрица”
Съдия: Станимир Тренчев
Начало: 12:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!