Ботев победи с 3:1 Локомотив и спечели пловдивското дерби, в отложен мач от първенството на младшата. Срещата се проведе на изкуствения терен на Коматево.

"Канарчетата" стартираха по-добре двубоя и още 4' откриха с красив гол на Благовест Величков от 35 метра, наподобяващ този на Тодор Неделев от преди два дни. След попадението "жълто-черните" продължиха с натиска си и се наложи на няколко пъти на стража на "смърфовете" Крис Ботев да се намесва. Все пак в 17' вторият гол за Ботев бе факт. Юсеин Касов получи в предни позиции, откъсна се от бранител на Локо и сам срещу вратаря не сгреши - 2:0. В 36' "черно-белите" успяха да се върнат в мача. Георги Мавродиев бе изведен след дълъг пас, нападателят преодоля защитник на Ботев и стреля покрай стража - 2:1. До края а частта Локо владееше повече топката, но не стигна до сериозна опасност.

След паузата отново "канарчетата" първи имаха добра възможност за попадение. В 49' Величков проби от дясно и центрира по земя към Касов, който засече технично, но в аут. Четири минути по-късно Атанас Стамболов получи на ъгъла на пеналта и шутириа по диагонала, изстрелът му обаче мина на сантиметри от страничния стълб. В средата на част Локомотив изравни играта, но се стигна само до удари от дистанция и статични положения, които не застрашиха стража Славков. В продължението на двубоя Милен Николов извади отляво и Стамболов засече с от два метра на празна врата - 3:1.