Етър посреща Ботев (Враца) в 18-ия кръг на Първа лига с амбицията да се върне към победите, след като преди няколко дни отстъпи на Черно море. “Виолетовите” се борят за място в първата шестица и не могат да си позволят грешки на собствен терен срещу отбори от тяхната черга. Ботев обаче бележи невероятен възход в представянето си и е отборът в най-добра форма в елита след Лудогорец. Врачани са в серия от 4 поредни победи, включително над Левски на “Герена”.

Двата тима са с равен брой точки и това прави мача още по-важен. Той със сигурност ще е особен за наставника на Ботев Сашо Ангелов, който изкара 5 дни начело на Етър през 2016 година преди феновете да го накарат да си тръгне. Бившият защитник има още два престоя в отбора от Велико Търново, влючително и като шеф на школата.

Наставникът на “болярите” Красимир Балъков пък е най-резултатният играч за Етър в домакинските мачове срещу Ботев (Враца). Бала се е разписвал 5 пъти срещу този съперник.

Очаква се легендарният халф да заложи на офанзивен състав, който да притисне гостите и да стигне до ранно попадение. В игра след изтърпяно наказание ще се завърне защитникът Венцислав Василев. Аласана Мане и Ерик Почански обаче още лекуват травми. Атаката на “виолетовите” ще води Флорент Боджадж, а по крилата ще действат опитните Иван Стоянов и Даниел Младенов.

Звездата на Ботев (Враца) Валери Божинов по всяка вероятност ще остане на пейката, а в предни позиции ще започне Валери Домовчийски. Даниел Гаджев ще е е изтеглен пред защитата, а останалите в халфовата линия на гостите ще са Даниел Генов, Емил Стоев, Георги Вълчев и Юлиян Ненов.

ППЛ - 18 кръг:

ЕТЪР - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни състави:

ЕТЪР (4-1-4-1): Х. Иванов; В. Василев, Гълъбов, Артюнин, Д. Атанасов; Сърмов; И. Стоянов, Н. Колев, Батрович, Д. Младенов; Боджадж
Старши треньор: К. Балъков
БОТЕВ ВР (4-1-4-1): Костов; А. Васев, И. Миланов, М. Иванов, Керчев; Д. Гаджев; Ю. Ненов, Вълчев, Е. Стоев, Д. Генов; Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: Ивайло”
НАЧАЛО: 15:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК