Юношите на Пирин (Благоевград) бяха изведени с три патрулки от Бургас, след като днес мачът им с Нефтохим (3:3, б.а.) завърши със здраво меле, наподобяващо ММА двубой, а не футболна среща.

За инцидента алармираха от щаба на Пирин (Благоевград). Орлетата преди минути изпратиха декларация до медиите, с която настояват ОД на МВР в Бургас да предприеме незабавни мерки и да арестува лицата, пребили техните футболисти. Става въпрос за момчетата от юношеската селекция на U19 (18-19 години), които са били нападнат от фенове и спортно-техническият щаб на домакините от Нефтохимик, твърдят благоевградчани.

Екшънът настъпил секунди след последния съдийски сигнал, когато 6-7 от зрителите – приятели на футболистите и техни родители, са нахлули на терена и потърсили саморазправа със съперниковите играчи. Настъпило масово меле, включили са се и хора от щаба на Нафтата, твърдят благоевградчани. Тежко са пострадали двама от футболистите на Пирин.

„Настояваме за вземането на незабавни мерки спрямо клуба домакин ФК Нефтохимик Бургас, както и бързо разкриване на извършителите на побоя над нашите футболисти. Пострадалите футболисти на ОФК Пирин са получили първа помощ, предстои да си извадят медицински удостоверения”, пишат от щаба на Пирин Благоевград.

Според техните твърдения през цялата среща фенове на Нефтохимик са ги провокирали. Напрежението ескалирало, след като привърженик на домакините замерил футболист на Пирин с банан. Той изглежда му отговорил, след което на терена са нахлули част от феновете и превърнали футболното игрище в арена за ММБ боеве.

С казуса вече е запознат кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който предстои да проведе разговор с колегата си Димитър Николов, тъй като и двата клуба са общински.

В същото време от Нефтохимик твърдят, че юношите на Пирин през цялото време се дразнили публиката и я провокирали, нямало навлизане на терена, а само вербални заплахи.

Футболистите на Пирин от своя страна изпочупили съблекалнята на гостуващия отбор, твърдят от Нафтата.

Официална информация от полицията се очаква в понеделник.