Получилият в мача с Германея (Сапарева баня) счупване на крака защитник на Хебър Николай Стоилков – Газелата се размина с оперативна интервенция.

Това съобщи администраторът на Хебър Борислав Димитров, който е плътно с контузеният бранител на пазарджиклии от момента на получаване на фрактурата досега.

След внимателен преглед на снимката лекарите в „Пирогов” взеха решение да гипсират крайника на Николай без да му се прави операция. Всъщност няма фрагментация при счупването на двете кости, което е най-доброто в случая.

„Газелата е изкарал късмет в това отношение. Поради тази причина му бяха спестени неприятностите около евентуална операция и съпровождащите я подробности – поставяне на пластина, пирони и т.н.“, коментира администраторът на Хебър.

В следващите 2 месеца Газелата ще остане с гипсиран крак. След това, ако всичко е нормално ще започне раздвижване и рехабилитация на атрофиралите от обездвижването мускули на крака.

При най-оптимистични прогнози Стоилков ще поднови самостоятелни занимания най-рано през месец март, но ще бъде готов отново за игра в последната третина на пролетния полусезон, споделиха очакванията си ортопеди.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.