Американското министерство на правосъдието не обсъжда никакви възможности за екстрадиране от САЩ на турския проповедник Фетхуллах Гюлен на фона на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, съобщи за ТАСС представител на министерството. "Министерството на правосъдието не участва в никакви разговори и не знае за никакви обсъждания, които биха свързали ексрадирането на Гюлен с убийството на Хашоги", отбеляза той, цитиран от БТА. 

В четвъртък телевизия Ен Би Си, която се позова на неназовани източници, съобщи, че американската администрация проучва възможността да предаде Гюлен разчитайки, че това ще допринесе за подобряването на отношенията на САЩ с Турция. Според тази информация Белият дом поискал от редица компетентни ведомства да проучат законните внарианти за екстрадиране на Гюлен.

В Съвета за национална сигурност на Белия дом също заявиха за ТАСС, че не са се занимавали с такъв вид разработки. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви по повод оповестените в четвъртък действия на саудитския главен прокурор във връзка със случая Хашоги, че обявените от него мерки в отговор на убийството са "позитивни, но недостатъчни". Турция не е удовлетворена от някои от коментарите, направени от саудитския главен прокурор във връзка с убийството на Хашоги, отбеляза Чавушоглу.