Ботев загуби от Черно море с 3:5  в мач от 12-ия кръг на Елитната юношеска група до 15 години. Срещата се проведе на изкуствения терен на базата в Коматево.

Двубоят започна много добре за варненци, които поведоха още в 4'. Излезлият сам срещу стража на Ботев Милен Николов шутира силно от близка дистанция и не сбърка - 0:1. След попадението "канарчетата" повече контролираха топката, но "моряците" стигаха до по-опасните ситуации. В 25' Черно море удвои аванса си. Николай Златев взе топката от центъра на терена, преодоля трима в "жълто-черно", а алед това пусна по земя покрай вратаря - 0:2. В края на частт Ботев все пак се събуди и върна един гол чрез Никола Илиев, който получи пас в наказателно поле от Никола Гелин.

Втората част стартира с гол от съблекалнята за гостите. След центриране от корнер Берк Бейхан засече от въдуха с крак за 1:3. Само пет минути по-късно "канарчетата" отбелязаха втори гол. Никола Илиев центрира от фаул, а Асен Митков се извиси над всички и реализира с глава - 2:3. Последваха силни минути за варненци, които в рамките на четири минути вкараха две попадения. Първо Николай Златев отбеляза с силен удар  в близкия ъгъл, а впоследствие Серги Кешкерян направи добавка на празна врата, след като негов съотборник нацели горната греда преди това - 2:5. Ботев опита да върне бързо попадение, но "канарчетата" стигаха само до пропуски пред вратата на съперника. Все пак в 68' Никола Гелин резлизира след меле и няколко удара от страна на играчи в жълто-черно. В последната минута Теодор Андреев пък нацели гредата след корнер и засичане с крак. Така двубоят завърши при резултат 3:5.

Glas.bg научи обаче, че на почивката от Ботев са информирали делегата на мача Георги Георгиев, че треньор с лиценз от тима на Черно море не присъства на срещата, каквото е изискването от тази година в U15. Варненци пък завили, че треньорът Страхил Байчев е бил болен и е останал в хотел в Пловдив. Това е отбелязано от делегата и ще бъде предадено във футболната централа, откъдето ще вземат решение дали трите точки все пак да бъдат за "канарчетата".

 

Припомняме ви, да посещавате редовно и нашата нова платформа www.glastv.glas.bg където ще можете да откриете всички резултати от кръга в Елитната до 19г., Елитната до 17г. и Елитната до 15 г. Това е сайтът, който мигновено след края на мачовете обновява своето Класиране в U19, U17 и U15. Освен това можете да видите програмите за предстоящите кръгове в Елитните до 19, 17 и 15 години, както и да намерите предстоящи живи предавания и записи от мачовете сортирани по възрасти (Елитната до 19 г., Елитната до 17 г. Елитната до 15 г.). В www.glastv.glas.bg лесно ще разберете, кои мачове предстои да излъчим НА ЖИВО, като посетите секцията ПРОГРАМА НА GlasTV.