Едно вярно куче, което чака стопанката си край пътя от 80 дни, след като жената загива на точно това място, трогна всички ни и искаме да ви споделим неговата история.

 

Тъгуващото животно е заснето насред пътя в град Хохот, в китайската област Вътрешна Монголия. Жителите на града твърдят, че кучето е там всеки ден от 21 август – деня, в който стопанката му умира. Един таксиметров шофьор разказва, че много хора са се опитали да помогнат на кучето, но то бяга от всички.

Шофьори обикновено му подхвърлят храна, но не могат да се доближат до него, защото го е страх. „Връзката между кучето и неговата стопанка е била много силна. След смъртта ѝ малкото кученце е останало на пост. Всеки ден може да го видите на пътя. Връзката между човека и кучето е толкова истинска“, разказват свидетели.

Ето и видеото, на което се вижда как кучето чака своята стопанка край пътя:

Това не е първото куче в Китай, което трогна онлайн потребителите. По-рано тази година кучето Ксионгксионг стана известно с това, че всеки ден чака стопанина си пред вратите на метрото:

В Япония кучето Хачико става известно през 20-те години с това, че посреща стопанина си всеки ден на гарата. Дори след смъртта на собственика му, кучето продължава да го чака всеки ден на същото място. В Япония дори има паметник на Хачико.

Въпреки че се случва по-рядко, котките също са способни на такава преданост – преди две години една котка в Индонезия беше забелязана да живее на гроба на стопанката си.

Връзката между човека и животното наистина е много силна!