Огромно зелено пространство ще изникне върху покрива на нов хотел в Пловдив. На първо четене, почти няма сграда било то търговска, административна, обществена или жилищна на територията на града, която може да се похвали с парк на върха си. 

Така наречените зелени покриви са популярно решение в редица европейски градове, които заради прекомерно урбанизираната си среда, търсят възможности за увеличаване на парковите площи. Освен изключително красиво и приятно за посетителите на сградата, пространството с растения се превръща и в екологичен фактор. 

Новият мини парк в Пловдив ще се извиси върху хотела, чийто строеж се осъществява на бул. "Княгиня Мария Луиза". В проекта на модерната сграда е записано, че покривите ще бъдат богато озеленени, като така ще се осъществи хармонично единство с парка на площад „Света Петка“, намиращ се до парцела, точно срещу едноименната църква.

На мансардата в югозападната част на сградата е предвиден богато остъклен павилион с панорамен изглед във всички посоки. До красивата гледка, посетителите на хотела ще бъдат водени от два асансьора и стълбище. 

Припомняме, че както TrafficNews.bg писа, хотелът се очертава като една от най-модернистичните сгради в центъра на Пловдив. Фасадата и пластичния обем на хотела са в съвременен стил, но и предават специфичен личен профил на зданието. Предвижда се използването на окачени, стъклени фасади, чиято цел е да кореспонденция с околната градска среда. 

От запад и от север на хотела се намира границата на архитектурно историческия резерват - Старинен Пловдив. Очаква се през 2019 зоната да стане естествено продължение на културния живот с откриването на площада до Епископската базилика и цялостното преобразяване на карето, заключено между бул. "Мария Луиза", "Източен", "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител". 

Строежът на хотела със зелен подкрив вече напредва. Мултифункционалното пространство ще обединява хотелска част със 134 стаи, търговски салон, бизнес обекти и офиси.

Освен туристическия наплив, хотелът се цели и към бизнес сегмента, като за целта ще разполага с  четири заседателни зали, конферентна зала за 90 човека и различни технологични решения за презентиране. Предлаганите услуги в него ще са от висок клас - за гостите ще бъдат на разположение СПА център със сауна, парна баня, джакузи и зона релакс, фитнес зала, масаж; голям пиано бар с над 80 места, ресторант, магазини, фризьорски салон и бизнес център с офиси. В плана на инвеститорите е залегнал сериозен социален елемент, като целият хотел е замислен като достъпна среда за хората в неравностойно положение.