Младежката организация  на Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин  организира мотивиращо събитие за млади хора - #ВдъхновиМe“ в помощ на малките пациенти от неонатологията в УМБАЛ-Пловдив.

  Целта е да съберат 10 хиляди лева за закупуване на билирубинометър за отделението по неонатология в бившата окръжна болница.  

Мястото на събитието е Дома на културата „Борис Христов“ на  11,11,2018  година и ще започне точно в 11 часа.

С помощта на съвременния апарат медиците диагностицират жълтеница у новородените чрез неинвазивно изследване и имат възможност да определят своя терапевтичен подход към всяко бебе, разказа  президентът на организацията Милко Момджиев.

Това е второто дарение за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив, което представители на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин организират в рамките само на месец.

Признателни  сме и ще бъдем много благодарни и на всички, които помогнат отделението да се снабди с билирубинометър, посочи началникът д-р Диана Аргирова. 

Водещият специалист обясни, че апаратът за изследване на кръвния показател билирубин е много важен за точната диагностика и правилното лечение на бебенцата, тъй като около 60% от тях идват на бял свят с жълтеница. Най-ценното е, че този уред дава възможност изследването да стане съвсем безболезнено за децата, като се вземе проба от ушенцето, спестява на малките пациенти многократните убождания и болки при вземането на кръв. По този начин се намалява и рискът от възникване на инфекции впоследствие.

Освен благотворителната акция младите хора ще проведат семинар и ще срешнат присъстващите с 8 изявени  успешни и позитивни българи, които доказват, че в България можеш да бъдеш успешен. Те ще разкажат за себе си и ще споделят какво за тях е вдъхновението, каква е цената на постиженията им и какви уроци са научили по пътя си. 

Част от имената, които издават организаторите, са на режисьора Станислав Тодоров – Роги,  писателят Александър Секулов., спортистта  Кирил Николов – Дизела, Георги Линков, Стойчо Керев, Анастас Гогов.

Със събирането на средствата младите ротарактори целят да реализират една от своите каузи – да опазват здравето и да осигуряват пълноценното развитие на новородените през първите им дни на този свят.