Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители, които носят отговорност, макар и косвена с техническия проблем възникнал в Търговския регистър е неприемливо. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в кулоарите на парламента връзка с появилите се твърдения, че през октомври са били раздадени 700 000 лв. допълнителни възнаграждения за постигнати резултати за юли, август и септември на служители на Агенцията.

Той посочи, че не е запознат "какво са си раздали в едно звено второстепенен разпоредител към правосъдното министерство". "Служителите, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят пряка отговорност и вина за техническия проблем, възникнал в Агенцията, биха могли да получат подобно допълнително възнаграждение.

Такъв механизъм се предвижда в системата на заплащане в бюджетната система. след 2012 г. системата на заплащане на бюджетната сфера беше променена - държавните служители могат да получават допълнителни възнаграждения в размер на общо една заплата. Като те се формират от 75% фиксирана част и 25% гъвкава част.", допълни още Горанов