Само за броени часове служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик задържаха извършители на два грабежа над възрастни хора. Сигнал за първия бил получен снощи в РУ-Пазарджик.

77-годишен жител на пазарджишкото село Огняново почивал в къщата си, когато вътре проникнал непознат млад мъж от ромски произход. Той заплашил старецът с нож и поискал да му даде наличните пари. Грабителят преровил най-различни места в стаите, но след като не открил наскоро взетата пенсия на стареца взел радиоприемника му и избягал. За изясняване на случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай и експерт. За броени часове полицаите спипали стария си познайник Георги Димитров- 29г. от село Огняново. Ромът е криминално проявен, с няколко присъди за кражби и грабежи. В обитаван от него имот е открита откраднатата вещ, иззети са и биологични следи, уличаващи го като извършител. 

Рано тази сутрин 85-годишна старица отишла до пощенския клон в пазарджишкото село Алеко Константиново. След като взела пенсията си и излязла навън на съседна улица, жената била пресрещната от млад мъж, отново ром. Грабителят я бутнал на земята,  измъкнал чантата от ръцете и, а вътре били документите и малко над 200 лева от взетата пенсия. Екип от служители на сектор „Криминална полиция“ при управлението в областния град незабавно предприел разследване „по горещи следи“. Не след дълго те задържали 18-годишния Методи Георгиев и съучастникът му Димитър Янков- 19г., и двамата от същото село. Работата и по двата случая продължава, образувани са полицейски производства. Тримата са в момента на разпит, те са арестувани.