Един от двата летни трансфери на Ботев Пловдив Васил Шопов може да напусне канарчетата през зимата, научи PlovdivDerby.com. Футболистът за момента е със статут на резерва и е много вероятно да поиска да премине в отбор, в който ще играе редовно.

Атакуващият полузащитник има от началото на сезона едва 404 минути с жълто-черната фланелка. Той се е появил като титуляр на терена в 4 двубоя, като във всичките не е останал на зеления килим през целите 90 минути. В 12 мача Шопов е оставал на пейката за първия съдийски сигнал, като в 9 от тях се е включвал на смяна. Шопов има в актива си 1 асистенция от началото на сезона, когато пусна хитър пас към Стивън Петков при гостуването на Септември.

Със сигурност Николай Киров едва ли ще иска да пусне с лека ръка Шопов да си тръгне, тъй като съставът му и без това е достатъчно къс. Бъдещето на играча ще стане ясно след края на настоящия полусезон, когато спортно-техническото ръководство ще трябва да разговаря с плевенчанина за статута му в отбора.

Както вече ви разкрихме канарчетата ще се пробват да се разделят с Густаво и Диого през зимата. Първият е по-вероятно да бъде трансфериран някъде, докато отчайващата форма на втория със сигурност ще направи раздялата с него кошмар. Договорът на Густаво изтича през идното лято, а на Диого чак през 2020-а година. Дебелите чекове срещу които се разписват и двамата всеки месец са една от водещите сили в ръководството на Ботев Пд да мислят за раздяла с двамата бразилци. Не така стоят нещата с Джонатан, от който в клуба са доволни и възнамеряват да задържат.

Припомняме ви, че Ботев Пд вече води преговори със Серкан Юсеин и Даниел Кайзер за нови договори, като с вратаря разговорите са в доста напреднала фаза. Следващите двама играчи, с които канарчетата ще се опитат да преподпишат са Йордан Минев и Радо Терзиев. За момента договорка не е постигната с Мартин Димитров – Китаеца, който също възнамерява да търси отбор, в който да играе редовно.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.