Преди няколко месеца на Лаута пристигна младият бразилец Уирис Густаво де Оливера. Фенове и медии веднага му лепнаха прякора "Новия Даксон", заради това, че кариоката пристигна със съдействието на Кузман Маринков, който преди години доведе и превърналият се в любимец на Лаута Даксон да Силва. В състава на Бруно Акрапович обаче така и не се намери място на Уирис и той бе пратен да се адаптира в българския футбол при юношите, където е твърд титуляр в състава на Димитър Палазов. В последния кръг Густаво вкара хеттрик при гостуването на Марек в Дупнца и това се превърна в причина наш репортер да разговаря с кариоката, за да разберем, как върви климатизирането му към родната действителност и футбол.

- Как се чувстваш в България?

- Здравейте, чувствам се прекрасно в България. Щастлив съм.

- Много малко знаем за теб. Разкажи ни нещо.

- Идвам от скромно семейство без големи възможности. Винаги съм позитивен и не спирам да се усмихвам. В България всеки ден имам много поводи за усмивки.

- Как се чувстваш в Локомотив Пловдив?

- Локомотив Пловдив е един от най-големите клубове в държавата ви. Отбор с традиции. Чувствам се късметлия, че съм тук. Всички се отнасят с мен много внимателно и тук научавам много неща всеки ден.

- Играеш за отбора U19. Какво мислиш за отбора треньора?

- Това е един много добър отбор. Имаме настроение на терена, а и извън него. Това е много важно за да може да вървим напред. Имаме отличен треньор, който знае винаги кога, какво да направи. Харесвам го.

- Направи няколко тренировки с мъжете. Кога ще те видим в официален мач за Локомотив Пловдив

- Адаптирам се отлично. Нивото е много високо. Тренирам здраво и когато преценят могат да разчитат на мен. А аз ще дам 100 % от себе си.

- Имаш ли приятели тук и кои са те?

- Имам много приятели, както в първия отбор, така и при юношите.Елитон ми помага много. Всеки ден се срещам с приятелите ми а покрай тези момчета намирам нови запознанства на стадиона.

- Нaричат те "Новия Даксон"! Чувал ли си за него, познаваш ли го?

- Разбира се, че го познавам. Той е изключително техничен футболист. Аз съм повече по ударите.