Локомотив загуби с 1:2 от Славия в мач от 9-ия кръг на Елитната група до 17 години. Срещата се игра на изкуствения терен на Лаута.

Мачът започна с опасност пред вратата на домакините, след като играч на Славия се откъсна сам срещу стража "смърфовете" Томов и го прехвърли, но отбраната се справи. Пловдивчани отговориха с два удара в рамките на три минути. Първо Илия Смилянов оправи силен изстрел на педя над напречната греда, Стоян Татаров пък шутира от воле, но на метър встрани от рамката на вратата. В 20' госите откриха резултата. След разбъркване в наказателно поле на Локо и спасяване на удар от страна на стража Кристиян Томов, добавка на Мартин Спасов даде аванс на "оранжевите" в този двубой - 0:1. Последваха равностойни минути без чистин ситуации за попадение. В 45' "черно-белите" бяха близо до изравняване. Илия Смилянов извади отлично за Сашо Лебанов по земя, но от 7-8 метра халфът прати топката над горната греда.

След паузата Локо имаше леко предимствто във притежанието на коженото кълбо в началните минути. В 59' Славия обаче стигна до добра възможност за гол. Кирил Сашов получи в наказателното поле и отправи силен удар, но Томов се намеси убедително. В 71' Локомотив изравни резултата. Петър Петров напредна до пеналта на съперника, засуети се и бранител му отби топката, която обаче попадна в Сашо Лебанов. Халфът стреля и след рикошет топката се озова в мрежата на столичани - 1:1. Славия бързо отговори. След добра атака Сашов намери Мартин Атанасов в наказателно поле на Локо с пас, елиминирал четирима в "черно-бяло', откъдето капитанът реализира от много малък ъгъл - 1:2. "Черно-белите" натиснаха съперника след попадението. Сашо Лебанов бе близо до втория си гол, след като засече отбита топка от защитниците на Славия след корнер, но ударът му с левия края мина на сантиментри над горната греда. Минута по-късно Иван Колев без изведен от Смилянов, нападателят на "смърфовете" финтира бранител, топката обаче се спря в ръката му, но нарушение не бе отсъдено. До края Локомотив не съумя да стигне до друга опасна ситуация и резултатът остана непроменен.

 

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА и РЕЗУЛТАТИ от Елитната до 17г. можете да следите ТУК>>>