Това беше четвърта загуба за Димитров от Чилич в пет мача помежду им. Единственият успех на Гришо дойде именно на този турнир, но през 2015-та година.

Григор имаше своите шансове да удължи още малко сезона си, но загубата му като цяло беше заслужена с оглед по-голямото постоянство, което показа съперника му в течение на двубоя.


Българинът показа типичните за себе си през тази година колебания и резки сривове от начален удар, а моментните избухвания не успяваха да компенсират твърде лесните грешки.


Мачът започна зле за Гришо, който изостана с 0:40 още в първия си сервис гейм и макар да спаси трите поредни точки за пробив, Чилич стигна до още една и я реализира. За щастие Димитров бързо се върна в сета и върна пробива още в следващия гейм.


В края на частта Димитров успя да спаси пет сетбола при свой сервис - съответно при 5:4 и 6:4 за Чилич. Гришо все пак успя да вкара мача в тайбрек, а там дори водеше с 5:3, преди да допусне четири поредни точки в сметката на съперника, губейки два пъти подаването си. 


Вторият сет също започна лошо - с пробив за Чилич още в първия гейм, при това на 15. В петия гейм Гришо спаси три точки за нов пробив, а в деветия при 5:3 - още две, този път с цената на мачболи за Чилич. Сервирайки за мача хърватинът изостана с 15:30, но това беше всичко, до което нашето момче успя да се добере и в крайна сметка след 1 час и 49 минути Чилич затвори мача от третия си мачбол.