Отборите на Локомотив при юношите младша възраст и децата допуснаха поражения в първите си срещи от 1/4-финалите за Купата на БФС.

При набор 2003 Локомотив отстъпи на Септември в столицата с 2:0. Домакините успяха да поведат първи за 1:0. След гола възпитаниците на Костадин Апостолов имаха два много добри шанса за изравняване, а освен това Антон Коспартов нацели и гредата, но до попадение не се стигна. Последва червен картон за Локомотив - Любомир Мерджанов бе изгонен и остави "черно-белите" с човек по-малко на терена. Септември се възползва от това предимство и успя да реализира втори гол за крайното 2:0. 

При набор 2005 Локомотив претърпя поражение като гост на Левски в София с 3:1. В 21-та минута играч на "сините" засече с глава центриране от ляво и вкара за 1:0. Минута преди края на първата част Левски стигна до второ попадение, а в 42-та минута гол от далечна дистанция направи резултата 3:0. В 56-та минута Локомотив върна един гол. Сали Садъков напред по лявото крило с хубав изстрел от 25 метра прехвърли вратаря на домакините за крайното 3:1.

Реваншите са следващата сряда на Лаута.