Полицията установи и задържа собственичката на агресивен питбул, който вчера сутрин е нападнал човек на улица „9-ти май“ в Козлодуй. Животното е собственост на 73-годишната Валентина, която е признала, че гледа кучето от много години и сутринта го е пуснала свободно, без повод и без намордник, въпреки че и преди е нападало хора. Тя е била с него и когато то се е спуснало на Иво Петков и неговия кокер шпаньол.

Възрастната жена е задържана до 24 часа. Пострадалият Иво Петков вече е настанен за лечение в болница в София и очаква операция на таза. Инцидентът стана малко след 7.00 часа сутринта на 31 октомври. Тогава Иво Петков е извел собственото си куче на редовната разходка, когато към него се спуснал агресивният питбул.

Петков вдигнал кучето си на ръце и тогава агресивното куче се е хвърлило върху него, хапало го по ръцете и при борбата човекът паднал и си счупил таза. Кокер шпаньолът му също е пострадал и се е наложило да бъде лекуван във ветеринарната клиника, където раните от захапванията на питбула са били зашити.