Сокол (Марково) победи с 4:0 тима на Берое в първи мач от 1/4-финалите за Купата на БФС при набор 2001. Двубоят се проведе на стадиона в Марково.

Срещата започна с ранен гол за домакините, които откриха още в 6' след центриране от корнер и добавка от близка дистанция на Антоан Миленов Малко по-късно старозагорци изравниха, но попадението бе отмененно заради това, че топката е била напуснала пределите на игрището. Това решение на съдията Даниел Краевски бе остро оспорвано от скамейката на гостите. В 17' Сокол покачи на 2:0 след удар хубав удар от близка дистанция на Георги Коев. Тук отново беройци потърсиха сметка на рефера, като посочиха че попадението е паднало след засада. В 28' резултатът придоби класически вид, след като Валентин Йорданов засече с глава центриране от корнер - 3:0. Малко преди края на частта "червено-белите" получиха правото да изпълнят дузпа. И това отсъждане породи сериозно напрежение в лагера на Берое. Все пак зад топката застана Мюмюн Исмаил, който реализира за 4:0.

След почивката двубоят започна с равностойни минути. С течение на времето домакините повече владееха инициативата, но не достигаха до сериозни опасности пред противниковата врата. Берое от своя страна също не създаде чисти ситуации.  Все пак в 71' Стефан Шопов от домакините се озова сам срещу стража на "зелените", ударът му обаче бе спасен. В края обещаваща атака на Берое бе спряна заради фаул. Това доведе до ново ескалиране на напрежението и след последния съдийски сигнал гостите потърсиха сметка на Даниел Краевски в тунела.

Реваншът в Стара Загора ще бъде на 7-ми ноември.

Очаквайте по-късно видеорепортаж от срещата с акцент върху спорните ситуации, а също и кадри с напрежението след двубоя!