Ботев и Славия не се победиха, завършвайки 0:0 в мач от 12-ия кръг на Елитната група до 19 години. "Жълто-черните" бяха по-активния тим и могат повече да съжаляват за изпуснатите точки. Срещата се проведе на базата в Коматево.

Двубоят стартира с домакински натиск, който обаче не водеше до сериозни опасности. "Канарчетата" определено владееха повече топката, но в завършваща фаза нямаха успех. В 33' противно на показаното Славия бе близо до попадението. След добра контраатака Пламен Петров се оказа очи в очи срещу стража Марио Усков, изстрелът му по земя обаче срещна страничната греда,а впоследствие отбраната на "жълто-черните" се справи. Това бе и най-сериозната опасност през първата част.

След паузата отново " канарчетата" бяха по-активни и положенията пред вратата на "белите" се редяха едно след друго. Първо евгени Димитров пропусна с глава след добро центриране отляво в 53', а при фаул пет минути по-късно Васил Пунарджиев не намери рамката на вратата с няколко сантиметра също след удар с глава. В 74' Димитър Тонев отправи опасен удар, след като нагласи топката на левия си крак и стреля от въздуха, коженото кълбо обаче мина над напречната греда. С всяка измината минута "канарчетата" увеличаваха пресата си, но топката така и не попадаше в мрежата на противника. В 83' Иван Василев получи пас  от Тонев на дузпата, нападателят шутира с боц - отново обаче над вратата. До края натискът на Ботев не даде желания резултат и срещата завърши без попадения.