Ботев победи с 1:0 Локомотив и взе дербито, което е частот първенството на Зоналната група до 15 години. Двубоят се игра на изкуствения в Коматево.

Първата част на срещата бе равностойна и не предложи сериозни опасности пред нито една от двете врати. По-любопитни ситуации се случиха пред вратата на "жълто-черните". Първо когато нападател на "смърфовете" се озова сам срещу стража на "канарчетата" и в последния момент бранител му изби топката. Впоследствие пък при подобна ситуация вратарят на Ботев фаулира играч в "черно-бяло" и тъй като зад гърба си имаше защитник той трябваше да бъде декориран само с жълт картон, но и такъв му бе спестен. До края на полувремето и два тима пробваха изстрели от дистанция, но без успех.

След паузата отново първите минути бяха равностойни. В 50' Локомотив имаше отличен шанс да открие. След центриране от корнер играч на "черно-белите" засече с глава, но вратарят на Ботев спаси. В ответната атака "канарчетата" отбелязаха. След добър диагонален удар и спасяване на стража на Локо, топката бе центрирана обратно към средата на наказателното поле където Стефан Трайков стреля от въздуха с крак и даде аванс на своите - 1:0. След попадението Локомотив потърси изравнителен гол, но така и не стигаше до чиста ситуация. Ботев също нямаше добри шансове за второ попадение.