Скандалната аферистка Веска Меджидиева, която в средата на 90-те години на миналия век бе подсъдима за фалита на Българската земеделска и промишлена банка, и се спаси от родното правосъдие с бягство в ЮАР, е отказала помощ на миската Наталия Гуркова, която овдовя на 24 септември. Тогава нейният съпруг Джордже Михалевич бе разстрелян в Йоханесбург.

Гуркова се обърнала за съдействие към Меджидиева дни след убийството на мъжа й. Гуркова искала да се отърве от бизнеса и имотите на черногорския търговец на диаманти и потърсила помощ от дамата от някогашното пирамидално бизнес съзвездие "Орион". Наталия се надявала сънародничката й да бъде посредник в продажбата на бизнес активите на Михалевич, още повече, че Веска била негова клиентка и неведнъж купувала бижута от магазините му. 

"Мис България" смятала, че Меджидиева може да е свърже с ювелири в ЮАР, които да изкупят на занижени цени огромното количество ценности от бутиците на убития й съпруг. Веска обаче отхвърлила предложението с оправданието, че е много далеч от бизнеса с бижута.

Според запознати в затворените бижутерии на Джордже Михалевич имало ценности за над 3 милиона долара. Наталия Гуркова е обявила и за продан имението на семейството в Йоханесбург, пише седмичник.