Берое победи Добруджа с 6:0 в отложения мач от 8-ми кръг на Елитната Група до 15г. и зае второ място в класирането, изпреварвайки Левски и Ботев (Пловдив)
Старозагорци контролираха играта през целия мач, като пропуснаха да направят резултата по-убедителен.

Два гола за Берое отбеляза Димитър Иванов след асистенции на Христо Костов и Пламен Бояджиев. Два гола отбеляза и Йордан Желев. По едно попадение добавиха Метин Халил и влезлия като резерва централен защитник Ибрям Хабил. 

"Мача никак не бе лек. Момчетата натрупаха голяма умора покрай турнира в Полша и лагера на сбора на проектонационалния отбор. Чест прави на селекционерите Георги Георгиев и Стефан Колев, че влязоха в положението на децата и не рискуваха по никакъв начин здравето им по време на лагера, а напротив, дори дадоха препоръки и съвети как да ги предпазим и занапред. Добруджа имат добър отбор. ЦСКА, Славия и Лудогорец не успяха да ги победят. Не бива да се подценяват и занапред. Поздравявам момчетата за характера и качеството, което показаха в последните седмици. Програмата ни не бе никак лека, а тепърва предстоят още много тежки мачове. Гордея се с тях - те за изключителни професионалисти и са много отдадени към това което правим и изискваме от себе си. Следва заслужена почивка преди да започнем да се готвим за втората част от полусезона, която със сигурност ще е по-трудна", коментира наставника на Берое Радостин Александров.