Окръжен съд – Пловдив осъди на седем години лишаване от свобода при първоначален общ режим подсъдимия Васил Рангелов /45 г./ за причиняване на пътнотранспортно произшествие, без да има необходимата правоспособност, при която е загинало момиченцето Р. А., на 1,5 години.

На 31.01.2015 г. подсъдимият паркирал автомобил  БМВ на ул. "Кипарис“ пред дома си. В този момент две деца – пострадалата Р. А. /на 1,5 години/ и А. А. /на 6,5 години/, излезли да играят. При качването си в автомобила подсъдимият не възприел децата, въпреки че А. А. била по-висока и имало възможност да я види от позицията си на водач. Без да се увери в безопасността на маневрата и положението на децата, той потеглил и с предната част на автомобила прегазил пострадалото дете.  Въпреки оказаната медицинска помощ, момиченцето починало.

Подсъдимият придобил правоспособност да управлява МПС през 2007 г. Поради допуснати множество нарушения на Закона за движение по пътищата той загубил всичките си контролни точки, след което свидетелството му за правоуправление е отнето от органите на Пътна полиция. През 2013 г. правоспособността му била анулирана. Въпреки това продължил да управлява МПС, поради което са му съставяни множество фишове и наказателни постановления. Освен това веднъж е осъждан за управление на автомобил без съответното свидетелство. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд – Пловдив.