От 2019 година решаващият сет във всички видове надпревари от "Уимбълдън" ще приключва в тайбрек. Това обявиха официално от ръководството на турнира.
 

 

Досега, в цялата история на най-известното тенис състезание в света, решаващите сетове бяха "отворени" – играеше се до два гейма разлика. Става въпрос за случаите, при които мач се решава в трети сет – при дамите, юношите и девойките, както и при двойките, или в пети сет – при мъжете. Тайбрекът на "Уимбълдън" обаче ще е по-специален – ще се играе при резултат 12:12 гейма, тъй като, според ръководството на турнира, така хем ще има възможност някой да вземе превес, като покаже, че е малко по-силният, хем мачовете няма да се проточват прекалено много. "Обикновеният" тайбрек се играе при 6:6 гейма.

От All England Lawn and Tennis Club уточняват, че решението е взето след анализ на последните 20 издания на турнира и след множество консултации с играчи и официални лица.

 
С тази промяна „Уимбълдън” става вторият турнир от „Големия шлем”, в който има тайбрек. Такъв се играе на US Open, но обикновен, а Australian Open и „Ролан Гарос” си остават с отворен край при решителен за изхода на мача сет – два гейма разлика.