Новият уред BTL Super Inductive System, на BTL Industries, който се използва за вискоинтензивна магнитотерапия, беше представен днес в сградата на компанията в Пловдив, предаде репортер на Glas.bg. Уредът може да намери приложение за лечение на фрактури, синдром на замръзналото рамо, епикондилит и други.

Много професионални спортисти използват този метод. Някои от тях са: бразилските футболни звезди Неймар и Филипе, боксьорът Владимир Кличко, футболистите на Реал Мадрид, националните отбори на Португалия и Бразилия и много други.

Основната дейност на компанията е разработка на високотехнологича и иновативна апаратура, основно в три направления: физиотерапия, кардиология и естетична медицина. На днешната презентация присъстваха търговският и маркетинг представител Димитър Стамов, Десислава Божанова от отдел „Човешки ресурси“, производствения директор и Георги Петков – управител за България.

Те освен, че презентираха и демонстрираха как работят някои от апаратите, показаха и производствената база, разположена в близост до центъра на града, което чудесно пасва на модерната визия и представа за едно високотехнологично производство. В тази връзка компанията смята за в бъдеще да закупи 3D принтер, с който сами да изработват някои от необходимите им компоненти от пластмаса.

Хората, които работят в производството са предимно млади хора в приятна работна среда, на зачитане и уважение. Тъй като, BTL Industries организира практики на ученици от електро-техникума в Пловдив, една част от завършилите имат възможността да останат на работа, уточни Божанова. Тя добави, че за служителите е осигурено и допълнителна здравна осигуровка, гъвкаво работно време, ваучери за храна, кулура и спорт.

Цялото производство е съсредоточено в България, като годишно се произвеждат около 20 000 апарата, които се продават в повече от 120 страни.

В Пловдив служителите са над 210, а в София около 30 квалифицирани специалисти.

Основната мисия на компанията е разработване и създаване на иновации за по-качествено здравно обслужване.