Този вторник от 11:00 часа на базата на Ботев Пловдив в Коматево ще е много горещо. Един срещу друг ще се изправят отборите на Ботев и Локомотив в мач от VI кръг в Елитната до 17 години. От началото на сезона "канарчетата" имат записани 5 поредни победи, което ги държи в челото на класирането, заедно със Септември и ЦСКА-София. По този повод потърсихме старши-треньора на домакините в задаващия се двубой Пепо Пенчев. Ето какво заяви той пред репортер на Glas.bg.

- Очакванията Ви за двубоя, който предстои?

- Предстои ни едно пловдивско дерби с отбора на Локомотив. Влизаме с амбицията да победим, домакини сме в този мач. През седмицата имахме доста национали, които за радост се върнаха здрави и ще можем да ги използваме в дербито.

- Това, че не водихте пълноценен тренировъчен процес заради многото национали, може ли да се отрази на представянето на отбора в мача?

- Хубаво беше всички да бъдем заедно, но не мисля, че това ще се отрази на представянето ни.

- Записахте пет победи в първите пет кръга. Сега Ви предстоят два тежки мача само в рамките на пет дни, ще успеете ли да продължите безгрешната серия?

- Аз винаги търся на първо място добрата игра. Победите са следствие на тази добра игра. Засега вървим в правилна посока, момчетата са концентрирани и изпълняват задачите, които им се поставят. Надявам се така да продължаваме.

- Как ще излезе вашият отбор в пловдивското дерби - с мисъл за атака или по-скоро ще се надлъгвате?

- В духа и традициите на нашия клуб Ботев основата винаги е атаката. Така че ще атакуваме, но това естествено ще е балансирано.