Сокол (Марково) победи с 2:0 Спартак като гост в третия кръг за Купата на БФС при старшата, предаде репортер на Glas.bg. Любопитен факт за срещата на терена до "Юрий Гагарин" бе, че тя бе ръководена от Георги Кабаков.

"Червено-белите" стояха по-добре на терена и успяха да вземат аванс преди почивката. Точен за марквци бе Мюмюн Исмаил. След паузата Сокол продължи да контролира играта. В състава на "гладиаторите" се появиха няколко играчи, които са записали по-малко минути до момента в предишните двубои. Така гостите стигнаха до втори гол. Той бе дело на футболист на Спартак - Пламен Геров. 

По тозин начин Сокол и  Ботев се класират за националния етап за Купата на БФС. "Гладиаторите" също все още имат шанс. Това може да стане, ако отстранят Арда (Кърджали) на бараж.  

Припомняме, че до тази фаза Спартак стигна, след като отстрани Локомотив в първия кръг и отстъпи на Ботев с 0:2 във втория. Сокол от своя страна се справи с Асеновец навън на старта на надпреварата и бе почиващ отбор във втората фаза.