Юношеският национален отбор на България до 17 години е блокиран на летището в Германия, научи Glas.BG. Причината за това е, че има проблем с вътрешния полет на Lufthansa, който трябваше да обслужи "лъвовете".

На този етап не е ясно кога юношите ще отпътуват към България. По първоначалната програма те трябваше да кацнат на Летище "София" в днешния следобед, но това със сигурност няма да се случи.

В групата на повиканите от Марчо Дафчев футболисти има и осем юноши на Ботев. Това са Милко Баданов, Станислав Работов, Станислав Шопов, Иво Казаков, Мартин Русев, Стефан Попов, Венцислав Богданов и Георги Трифонов.

От "жълто-черния" клуб са предвидили възстановителна тренировка за своите национали, които в съботния ден трябва да отпътуват със съотборниците си за Велико Търново. Там "канарчетата" ще останат на режим преди неделния двубой срещу Етър от втория кръг на U17.

Сега на дневен ред изниква въпросът дали при по-голямо забавяне от Ботев ще поискат отлагане на двубоя с търновци и дали от БФС биха уважили такава молба?