Берое U15 спечели с 1:0 срещу Левски в последната си проверка от лагера в Боровец. Единственото попадение срещу шампиона на страната в тази възраст отбеляза Метин Ферди още в 5-та минута. Той се разписа след асистенция на Красимир Тодоров. "Зелено-белите" имаха възможност да открият резултата още преди това, Красимир Тодоров обаче пропусна да отбележи от пряк свободен удар от границата на пенала. Играчите на тима, воден от Радостин Александров продължиха да създават положения пред вратата на Левски и след попадението. 

Красимир Тодоров, Станислав Петков, Теодор Георгиев и Метин Ферди отново пропуснаха да увеличат аванс на старозагорци през втората част, а в самия край на срещата Йордан Желев насочи топката с глава, ударът му обаче мина на сантиметри от гредата.

"Добър мач за нас като желание и дисциплина. Отборът на Левски е много силен в тази възраст, но не позволихме да стигнат до нито едно положение пред нашата врата, докато ние успяхме да създадем немалко и само късметът и съобразителността на моменти ни попречиха да отбележим повече", заяви след срещата наставникът на Берое Радостин Александров.

"Лагерът бе много полезен, но и много тежък. В нашата група бяхме 4 много силни отбори и всеки мач изискваше максимални усилия, докато в другите лагери баланса не бе такъв. Но това е само плюс за нас и останалите отбори в Боровец. Радостно е, че успяхме да спечелим всичките си мачове срещу тези сериозни съперници, но по-важното е, че всички са здрави след тези тежки битки. Далеч сме от оптималното си ниво, но бавно и сигурно се подобряваме. Ще е вълнуващо когато отборът влезе в топ форма", заяви наставникът на Берое. 

"Изключително съм горд с момчетата си, тяхното старание и влагане във всяка минута бе страхотно. Остава ни само едно парченце, едно ново попълнение, което да завърши селекцията на отбора ни и се надявам да постигнем успех там", допълни още Радостин Александров.