Пореден талантлив играч от местните школи ще ви представим днес в Glas.bg. Това е полузащитникът от старшата на Сокол (Марково) Теодор Митрев. Юношата, както повечето момчета играещи организиран футбол, е с топка в крака от първи клас.Неговият първи клуб е Ботев (Пловдив), а в момента защитава цветовете на раираната "червено-бяла" фланелка. Какви са целите на Теодор и тези пред клуба, вижте в следващите редове:

 

- Откога се занимаваш с организиран футбол?

- От първи клас. Треньор на Ботев дойде в училище и попита кой е най-добрият по футбол в класа и всички посочиха мен. Тогава бях в ОУ "Васил Левски", до стадион "Христо Ботев".

- А за тима на Сокол, откога се състезаваш?

- От средата на миналия сезон. На полусезона преминах от Ботев U17 в Сокол U17.

- Миналата година си играл в Елитната до 17 години, но този сезон ще се подвизаваш в местното първенство на старшата, как ще се отрази на теб и отбора това?

- Има добра и лоша страна. Добрата е, че можем изцяло да се съсредоточим върху Купата на България и да хвърлим повече сили там, лошата - няма всяка седмица да имаме класни съперници срещу себе си.

- Това ли е целта, която ви поставиха за настоящата кампания - Купата?

- Да, определено. Това е целта. Да стигнем възможно най-далеч за Купата и мисля, че е възможно да го постигнем.

- Тренираш с мъжката формация на клуба, а също участва в няколко контроли на представителния тим, голяма ли е разликата?

- Огромна е. Особено в България разликата между юношески футбол и мъжкия е огромна. В нашата страна не се работи правилно в тази насока. Дупката е много голяма.

- Това ли основният проблем на клубовете в България? И това ли е разликата със западните страни?

- Смятам, че късно започва подготовката за мъжкия футбол в България. В Сокол примерно е различно. Тъй като отбора е в Трета лига на нас ни се дава повече шанс да влезем по-бързо в ритъм, но в другите клубове - тези от Първа лига с големите очаквания, не е така.

- Къде смяташ, че си най-полезен за отбора си като пост?

- Играя и офанзивен и дефанзивен полузащитник, справям се и по крилата. Мисля, че в центъра съм най-полезен, а и там се чувствам най-добре.

- През всички години без една си бил в Ботев преди Сокол, при евентуален сблъсък за Купата ще бъде ли по-специален този мач за теб?

- Не, може би по-скоро срещу Локото. Но в крайна сметка, мач като мач. Важното е отборът да върви напред, а не аз дали вкарвам или асистирам.

- Предполагам гледаш много футбол също, има ли играчи, от които "попиваш" и се учиш?

- Да, всъщност са двама. Лука Модрич и Роберто Фирмино. Харесвам отборни играчи. И двамата са готови да свършат работа, както в защита, така и в нападение. Не обират лаврите, но хората, разбиращи от футбол знаят какво вършат. Знам, че играчите, които вършат "черна работа" изпитват вътрешно удолетворение, защото се е случвало и на мен. Аз не искам да блестя с голове и асистенции, а да ставам по-добър футболист и да надграждам себе си. Защото когато станеш на 18, тези голове и асистенции нямат значение толкова, а какъв играч си станал.

- А клубът, на който симпатизираш е....

- Ливърпул.