Григор Димитров ще бъде един от участниците във второто издание на турнира „Лейвър Къп“, който ще се проведе в Чикаго от 21 до 23 септември. Най-добрият български тенисист ще бъде в отбора на Европа заедно с Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Давид Гофен.

„Нямам търпение да се присъединя към всички тези велики тенисисти и да се изправим срещу Световния отбор в Чикаго. Невероятна чест е, че ще мога да споделя корта с тази група тенисисти и в същото време да бъда в един отбор с тях. Вълнувам се, че ще мога да посетя отново Чикаго – един изключително спортен град. Сигурен съм, че ще получим сериозна подкрепа, дори и да нямаме домакинско предимство тази година. Лейвър Къп е необикновено състезание и аз ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора на Европа да защити отличието си от миналата година“, сподели Димитров.  

Капитанът на европейския тим Борг засипа с похвали избраниците си: „Приветствам Саша, Григор и Давид в нашия отбор. И тримата притежават невероятни качества и аз им се възхищавам от дълго време. Като прибавим към тях Роджър Федерер и Новак Джокович, получавам отбор с много опции. Всички тези тенисисти са големи бойци, които притежават непримирим дух“, заяви капитанът на тима Бьорн Борг.

Капитан на отбора на останалия свят е Джон Макенроу, а в тима са Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман и Ник Кириос. Последният участник ще бъде обявен след седмица в Ню Йорк.

Миналата година турнирът се проведе в чешката столица Прага, където тимът на Европа спечели с 15:9 над този на Света.