Ботев U19 победи с 4:1 Локомотив U19 в приятелска среща, която се игра на помощния терен на Коматево. "Черно-белите" бяха без каре основни играчи, които са в групата на представителния тим за мача с ЦСКА по-късно тази вечер  - Васил Иванов, Илиян Томов, Октай Юсеин и Петър Шопов.

"Смърфовете" започнаха по-добре срещата и търсеха ранен гол, но Ботев бе подреден правилно в отбрана и не допусна това да се случи. След първите  15 минути "канарчетата" поеха инициативата. Резултатът не закъсня и в 25 минута Евгени Димитров откри - 1:0. "Жълто-черните" продължиха да са по-активни и след попадението. В самия край на частта  те успяха да удвоят преднината си. Крис Добрев стреля ниско от пряк свободен, а стражът на Локо не се намеси убедително и топката се оплете в мрежата. 

Второто полувреме започна с гол за Ботев, а в него автор се превърна Иво Казаков. Атакуващата игра на "канарчетата" доведе и до четвърто попадение в тяхна полза. То дойде след хубав удар на Димитър Тонев под гредата. Малко преди края на срещата Локомотив стигна до почетен гол чрез Цецо Главчев.

В течение на конролата 3 гола на Ботев бяха отменени заради засади.

Срещата можехте да наблюдавате НА ЖИВО в канала на Glas.bg в YouTube.