Бляскавата британска моделка Кимбърли Минърс разказа как мозъкът й е бил промит от "Ислямска държава" и е решила да се премести в Сирия, за да стане следващата "бяла вдовица". 29-годишната хубавица от Лондон, казва, че е била насочена онлайн от Науед Хюсеин, който набирал екип за "Ислямска държава". Той умира при атентат през февруари, пише The Sun.
 

29-годишната се е подготвила да стане следващата "бяла вдовица", след като Сали Джоунс, британска майка с едно дете, пожертва живота си за каузата по-рано тази година. Минърс бе арестувана от антитерористичната полиция миналата година, след като намериха кореспонденция между нея и Хюсеин, която включваше наръчник за бомбардировки. Тя обаче бе освободена малко след като полицията осъзна, че е била измамена. 
 

Минърс призна, че тя е била "напълно не на себе си", след като е претърпяла аборт и се разделила със своя годеник. Жената започнала да използва социалните медии и да се сприятелява с хора в Сирия, тъй като била натъжена заради тежкото положение на бежанците. 

"Започнах да споделям видеоклипове за бомбени атентати с надеждата да покажа на хората какво се случва. Скоро започнах да получавам много покани за приятелство от хора в Сирия", споделя Минърс. "Сега е неудобно от това, но ми хареса вниманието. Бях толкова самотна. Сега осъзнавам, че накрая им принадлежах. Аз исках вниманието, уважението и предложенията за приятелство", добавя моделката.
 

Хюсеин забелязал, че 29-годишната жена е споделяла видеоклипове за Сирия и се свързал с нея. Тя казва, че мъжът я поласкал и дори я убедил да промени името си на Айша Лорън ал-Британия. Сред нейните нови онлайн приятели били 15-годишната Амира Абасе, която пътувала до Сирия с две ученици и Сали Джоунс. 

Към края на 2015 г. полицията узнала за Кимбърли Минърс и започнала я наблюдавала ежеседмично. Жената започнала да посещава курс за предотвратяване на тероризма, както и терапевтични сесии, за да идентифицира възможните причини за поведението си, но по-късно спряла. След това Хюсеин й казал да започне да използва телеграма - криптирана услуга за съобщения, където може да комуникират. 
 

Хюсеин я поканил в Турция, където щял да се срещне с нея и да я отведе в Сирия. Малко след това обаче се намесила антитерористичната полиция и я арестували. На Минърс първоначално било казано, че ще бъде изправена пред десет години затвор, но по-късно била освободена под гаранцията. Хюсеин умира няколко седмици по-късно при атентат.