Отборът на ФК „Векта“ (Пловдив) спечели традиционния турнир за Купата на „Хеброс бус“, който се проведе в пловдивското село Калояново. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът“ и се организира от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Калояново.

Турнирът бе под патронажа на кмета на Калояново Георги Георгиев, който заедно с управителя на „Хеброс бус“ Веселин Дошков наградиха победителите.

В състезанието участваха 8 отбора от Пловдивска област, съставени от деца до 12-годишна възраст.

Във финала ФК „Векта“ (Пловдив) победи „Локомотив“ (Пловдив) с 5:3 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 0:0, като през второто полувреме малките „смърфове“ удариха греда и изпуснаха дузпа. Талантите на „Векта“ обаче показаха 100-процентова успеваемост при ударите от бялата точка и триумфираха с купата.

В малкия финал Спартак (Пловдив) победи съгражданите си от Марица (Пловдив) с 1:0. На 5-о място приключи другият пловдивски отбор – ФК „Пълдин“, който разгроми Левски (Карлово) с 4:0. В мача за 7-ото място „Металик“ (Сопот) надигра домакините от „Калояново“ с 3:1.

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира „Хеброс бус”.

 

Бяха раздадени следните индивидуални приза:

 

  • най-добър вратар: Теодор Дилянчев („Локомотив“)
  • най-добър защитник: Николай Кръстев („Векта“)
  • най-добър полузащитник: Тодор Фердинандов („Спартак“)
  • най-добър нападател: Йордан Послийски („Локомотив“)
  • голмайстор на турнира: Любомир Илиев („Пълдин“) с 5 попадения
  • най-техничен състезател: Влади Шонгов („Векта“)
  • най-полезен състезател: Никола Шарков („Локомотив“)
  • най-добър състезател на турнира: Слави Грозев („Локомотив“)
  • най-добър треньор: Недко Каблешков („Векта“)

 

Освен управителят на „Хеброс бус“ Веселин Дошков и кметът на община Калояново Георги Георгиев, в награждаването на младите таланти участваха генералният секретар на Асоциацията на Българските футболисти Георги Бойчев, легендата на пловдивския футбол Владимир Фатов, бившият вратар на Ботев (Пд) Драган Раденков, зам.-кметът на община Калояново Веселин Бонов, секретарят на община Калояново Борис Ганев и секретарят на ЗС на БФС-Пловдив Огнян Златков.