Трето място завоюва Спартак на провелия се в село Калояново двудневен турнир за Купата на Хеброс Бус при набор 2006. Спортното събитие е част от Национална Програма "Децата и футболът", чиято цел е да поощри спорта сред децата. Организатори бяха Асоциацията на българските футболисти, Българският футболен съюз и Община Калояново, а спонсор - Хеброс Бус и лично управителят на дружеството- г-н Веселин Дошков.

Турнирът стартира на 01.06., Деня на детето и даде среща на малките футболисти от осем отбора от областта, набор 2006 г. - ФК “Калояново“ (Калояново), ФК “Марица“ (Пловдив), ОФК ‘Левски“ (Карлово), ПФК “Спартак 1947“ (Пловдив), ФК“ Металик 1938“ (Сопот), ФК "Векта“ (Пловдив), ФК “Пълдин“ (Пловдив) и ПФК “Локомотив 1926“ (Пловдив). Футболните двубои се изиграха във Формат 11.

Жребият определи Спартак да се срещне през вчерашния ден с отборите на ФК "Металик 1938" (Сопот) и на ФК "Векта" (Пловдив). В първия мач Спартак се наложиха категорично и спечелиха с 6:0. Във втория мач, те не намериха правилния път към победата и отстъпиха пред връстниците от ФК "Векта" с 0:2.

Днес, малките гладиатори се изправиха срещу връстниците си от ФК "Марица" в спор за третото място и спечелиха с 1:0.

На финала, футболистите от ПФК "Локомотив" - Пловдив и ФК "Векта" не успяха да отбележат попадение в редовното време и победителят в турнира се реши след изпълнение на дузпи. ФК "Векта" успя да реализира всички попадения, а един отразен удар на футболист от ФК "Локомотив" реши мача в полза на шахматистите.

За постигнатото трето място на турнира за Купата на Хеброс Бус, на официална церемония днес, нашите момчета бяха наградени с тренировъчни екипи и топки. Те бяха осигурени от спонсора на спортното събитие - г-н Веселин Дошков, управител на Хеброс Бус.

Капитанът на нашия отбор Тодор Фердинандов бе отличен с индивидуална награда за най-добър полузащитник на турнира. Той получи флаг и предметна награда.