Утре един срещу друг на базата в Коматево ще се изправят отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА. Двата тима са на първо и второ място във временното класиране в Елитната до 17 години, но жълто-черните имат 9 точки преднина пред своя съперник и при победа канарчетата ще триумфират като шампиони след 40-годишно чакане при юношите -младша възраст.

Интересен сблъсък се очертава между двама добре познати у нас футболисти. Единият от тях отдавана е със статут на следващия "Неделев", което със сигурност се отразява неблагоприятно на младежката му психика с оглед големите очаквания към него. Той е на 17 години и се казва Крис Добрев. Бургазлията от вече година е с професионален договор с канарчетата, като дори записа и дебютен гол в официален мач на мъжете. Той направи това още докато е 15 годишен. Крис е рожба на школата на Нефтохимик, но преди доста вече години е привлечен в Ботев. Оттогава около Добрев се шуми много. Той бе пред трансфери в Удинезе и Септември София, но в крайна сметка остана в Ботев през миналото лято, когато около името му се завъртя страшна полемика.

За действията на Крис Добрев утре от много близо ще следи един друг много талантлив футболист, който е свързан неразривно с пловдивския футбол. Става въпрос за Християн Петров, който също като утрешния си съперник е считан за един от талантите у нас. Петров обаче е централен бранител, а футболистите на тази позиция на неговата възраст не добиват чак такава медийна популярност. Християн е родом от Пловдив и въпреки, че играе в ЦСКА не пропуска възможност да е на трибуните на Коматево или Лаута, когато си е у дома. Качествата на Ицо, както се обръщат към него по-близките му, не остават незабелязани от най-ранна детска възраст. Петров е рожба на школата на Локо Пд, но от над 4-5 години изявите му с черно-бялата фланелка бяха следени отблизо от грандовете Левски, ЦСКА и Лудогорец. В крайна сметка през миналото лято Ицо, който е със статут на национален състезател, преминава в школата на ЦСКА, където, забележете, защитава цветовете на U17, докато преди трансфера си на Армията на Лаута го ползваха в U15 (Настоящият U16). Въпреки, че е 2 години по-малък от повечето си съотборници Петров е несменяем титуляр от началото на сезона при червените. Пловдивчанинът проведе зимна подготовка с тима до 19 години, а миналата седмица направи и първа тренировка с представителния тим на червените.

Припомняме ви, че Glas.bg, PlovdivDerby.com и фейсбук-страницата Юношески футбол - Пловдив Glas.bg ще излъчат утре на живо един след друг двата мача Ботев - ЦСКА. От 15:30 е шампионският мач в U17, a oт 17:30 е сблъсъкът между двата тима в Елитната до 19 г., където жълто-черни и червени са се захапали в борбата за сребърните медали.