България победи Естония с дузпи, след като в редовното време двата тима завършиха 1:1 във втория си мач в международния турнир за развитие на УЕФА. Лъвчетата можеха да се поздравят с трите точки още в редовното време, но съдията не даде 2 очевадни дузпи в полза на нашите за нарушения срещу Боби Костов през първото полувреме и срещу Стефан Попов през второто. Голът за България бе дело на футболиста на Славия Красимир Панчев,  а естонците реализираха от пряксвободен удар от границата на наказателното поле. Централният бранител Християн Петров имаше малшанса да нацели гредата на вратата на съперника след силен удар с глава.

Припомням ви, че в миналия мач срещу домакина Литва отново при резултат 1:1, съдията не зачете попадение на момчетата на Марчо Дафчев (ВИЖ ТУК). Тогава българите нямаха шанс при дузпите, но днес късмет бе на тяхна страна и те се поздравиха с победа с 5:4 и 2 точки в архива си (толкова се дава на победителя, който е определен след изпълнение на 11-метрови удари). Вратарят на Ботев Пловдив Милко Баданов отрази два от наказателните удари на естонците.

Следващият двубой на трикольорите е на 7 април в 10:00 часа срещу Исландия, които за момента са лидер в класирането с 6 точки. България е на второ място с 3, Литва са трети с 2 точки, а с 1 на последното място е Естония. В другият двубой домакините от Литва се изправят срещу Естония.

Съставът на България U16: Милко Баданов, Стефан Стефанов (53-Емил Ценов), Християн Петров, Мартин Атанасов, Мартин Русев, Валентин Цветанов (53-Венцислав Богданов), Кристиян Атанасов (59-Красимир Панчев), Богдан Костов, Петър Георгиев (61-Стефан Попов), Станислав Шопов – к. (66-Иво Казаков), Мартин Петков (59-Георги Трифонов);

Селекционер: Марчо Дафчев