Невиждан бум на нови работни места и безработица от 3%, отчете община Пловдив за 2017 година. Нещо повече - новите работни места в Пловдив за 2017 г. са повече от тези в цяла Северна България!

Реализираните сделки в Пловдив (защото общината обхваща само града - б.ред.) до началото на декември са за рекордните 600 млн. лева, а очакванията са до края на 2017-а те да скочат до около 650 млн. лева. Тук влизат покупко-продажбата на имоти, апартаменти, коли, ниви. За сравнение за миналата година общата сума е била около 580 млн. лева, която също е била рекордна. 2,5% от всяка сделка се отчита в общината като данък придобиване. Статистиката съобщи днес кметът Иван Тотев, предаде репортер на Glas.bg.

Той връчи Годишните отличия за стратегически инвеститор за Регион Пловдив на 14 компании за техния значим принос в развитието на бизнеса в града и региона. Ключовите компании, оперирарат в секторите на хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето, текстил, метали, логистика и транспорт, ИТ и аутсорсинг компании, които са избрали Пловдив и региона за правене на бизнес и се справят повече от успешно.

"Много от отличените компании са пловдивски и са тясно свързани с Пловдив. Общината ще работи и през следващата година и ще помага на тези фирми. Пред нас има много работа през 2018 година", каза в приветственото си слово Иван Тотев.

Отличията бяха връчени на фирмите: "Белла България", "Биомашиностроене", "Булпост", "Булсафил", "ВиПи брандс", "Интрама", "Милава интернешенъл", ОМК, "Осрам", "ПИМК", "ТЕД Бед", "Хъс ООД" и Football radar.

След награждаването той заяви, че всичко това е резултат от общата картина на всичко, което се случва в държавата, а това няма как да не засегне и Пловдив: "Отчитаме една много успешна година, с много направени инвестиции в града, но и със самочувствие за много бъдещи инвестиции. Много от компаниите имат намерението да удвоят, да разширят, да модернизират производството, а всичко това е свързано с наемането на нови хора".

Това последното е свързано с образованието. Общината вече работи в насока на дуалното образование в Професионалната гимназия по дървообработване, където ще се подготвят кадри за печатарската индустрия, както и в гимназията по автотранспорт, където ще се обучават шофьори, уточни още градоначалникът.

ПОВЕЧЕ ОТ КМЕТА ИВАН ТОТЕВ ЧУЙТЕ В ПРИКАЧЕНОТО АУДИО!